natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Voetmassage

Onze voeten worden dagelijks veel gebruikt. We lopen er de hele dag op. Maar meestal besteden we niet veel aandacht aan onze voeten. Dat is zonde! Het is heel gezond en ontspannend om ze af en toe even onder handen te laten nemen. Dat kan met een heerlijk ontspannende voetmassage.
Met gezonde voeten kunnen we langer voortstappen. Het stimuleert de doorbloeding van de voeten en bepaalde organen in je lichaam. En daarmee verbeter je je gezondheid.

Je raakt er ook geestelijk heel ontspannen van. Je kunt je namelijk heerlijk ontspannen als je voeten gemasseerd worden.
De mens is door het zenuwstelsel in de voeten terug te vinden. Het zenuwstelsel van de voeten is fijn vertakt en heeft verbinding met de rest van het lichaam. Als een voet wordt gestimuleerd door massage, geven de zenuwen in de voeten, prikkels naar alle delen van het lichaam.
Als je lichaam blokkades heeft, dan kan een voetmassage die helemaal of gedeeltelijk opheffen. Je stimuleert dus een orgaan door het corresponderende reflexpunt op de voet te masseren.

Een massage vermindert ook de pijn van je voeten. Of laat de vermoeidheid uit je voeten verdwijnen.
Een voetmassage bevordert ook de nachtrust. Wanneer je lichamelijk en geestelijk ontspannen bent, ervaar je rust. En val je sneller in slaap.
Een voetmassage zorgt er ook voor dat de hoeveelheid geluksstofjes, zoals serotonine en dopamine, verhoogt. Dat pept je humeur weer op.
Het is niet verstandig om je voeten voor een voetmassage een voetenbadje te geven. Dan kan de masseur bepaalde afwijkingen niet of lastig waarnemen. Want de massage begint met een inspectie van de voeten.

Daarna kan de massage beginnen met een aantal strijkingen. Vervolgens kan de rest van de massage starten.
Wil je ook een voetmassage ervaren, maak dan een afspraak!