natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Massage

Een massage geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Maar een het is ook heel gezond. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het een heel goed middel is om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te verbeteren.

Voordelen:

Het verwijdert de afvalstoffen
De lymfevaten en de bloedcirculatie worden geactiveerd, zodat de afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten.

Massage verbetert het immuunsysteem
Als je regelmatig gemasseerd wordt, wordt je weerstand tegen ziektes beter. Dat komt omdat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd.

Je slaapt beter
Tijdens een massage wordt serotonine aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat je beter slaapt. Je valt sneller in slaap en je slaap zelf is dieper.

Minder stress

Het zorgt ervoor dat je je gedachten even stil zet. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie nemen af. Door een massage worden er minder stresshormonen aangemaakt, zodat het lichaam de mogelijkheid krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

Het gelukshormoon komt vrij
Door een massage komen de stofjes endorfine en serotonine vrij. Ze worden ook wel gelukshormonen genoemd. Ze zorgen ervoor dat je je prettig, blij en zorgeloos voelt. Ook kun je pijn beter verdragen.

Je zit beter in je vel
Een massage bevordert een gezonde huid: doordat spanningen in het bindweefsel worden losgekneed, wordt je huid elastischer. Ook de doorbloeding van de huid wordt beter. Daardoor krijgt de uitstraling en de kleur van je huid een enorme boost!
Als je je regelmatig laat masseren, voel je je ook op de lange termijn beter in je vel. De warmte, persoonlijke aandacht en respectvolle aanraking zorgt ervoor dat jij je gewaardeerd en prettig voelt.

Gespannen spieren worden soepel
Een massage verzacht stijve en pijnlijke spieren. Blokkades en spanningen worden losgekneed, daardoor komt er ruimte en ontspanning in de spieren. Het zorgt voor soepele spieren.

Massage verbetert de circulatie van het bloed
Het geeft de bloedsomloop een impuls. Daardoor krijgen de organen, botten, huid en spieren meer verse voedingsstoffen en zuurstof aangeleverd. De bloeddruk wordt ook genormaliseerd door de massage.

Betere ademhaling
Het zorgt ervoor dat je ademhaling tot rust komt. Je gaat vaak dieper ademhalen, zodat er meer verse zuurstof naar het hart en de longen gaat. Na het sporten wordt een snelle ademhaling vertraagd, zodat die normaliseert.

Betere concentratie
Doordat het je geest kalmeert, kun je helderder nadenken. Het is een goed idee om je te laten masseren, voordat je een belangrijke beslissing moet nemen.

 

 

Ben jij na het lezen van deze voordelen ook toe aan een massage, maak een afspraak!