natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Sportmassage

Sporten is gezond” is een bekende uitspraak. Maar als je een zware inspanning levert, heeft je lijf eronder te lijden. Hoe kun je je spieren zo snel mogelijk weer soepel en sterk krijgen? Door een sportmassage!

Wat is een sportmassage?
De massage wordt stevig op de spieren uitgevoerd, waardoor de doorbloeding wordt bevorderd en de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit zorgt voor een sneller herstel en afname van de spierpijn.

Waarom een sportmassage?
We weten allemaal dat het belangrijk is dat we sporten. Wie niet sport, kan allerlei nare aandoeningen en kwaaltjes krijgen, wordt dikker en zit minder lekker in zijn vel.
Behalve dat sporten gezond is, levert het ook vaak blessures op. Een sportmassage kan blessures voorkomen.
Een blessure is heel vervelend. Hij bezorgt veel pijn en overlast. En je moet je training tijdelijk stop zetten. Voor veel sporters is het daarom zaak zo snel mogelijk van de blessure te genezen. Een sportmassage kan daarbij helpen.

Wat gebeurt er tijdens het sporten in het lichaam?
Wie sport, brengt eigenlijk telkens een klein beetje schade toe aan zijn lichaam. De spieren krijgen te maken met hele kleine scheurtjes. Die scheurtjes zorgen voor de spierpijn. Als je na het sporten goed uitrust dan kan het lichaam zich weer herstellen en verdwijnen de scheurtjes in de spieren. Het lichaam doet zelfs nog wat extra. Het maakt als het ware nog een klein beetje extra spiermassa aan. Daardoor wordt de spier sterker. Een sportmassage kan de scheurtjes sneller genezen. Zodat je weer sneller conditie en kracht kan opbouwen.

Niet alleen mensen met spierpijn hebben baat bij een sportmassage. Er zijn ook veel mensen die pijnlijke spieren hebben door een aandoening, door hun werk of door stress. Door de verbeterde doorbloeding van de massage, wordt er meer zuurstof naar je spieren getransporteerd. Daardoor kunnen je spieren sneller herstellen.

Zorg dat je goed drinkt na een massage. Zo helpen je blaas en nieren om de afvalstoffen af te voeren uit je lichaam en voorkom je hoofdpijn.
Wil je ook een sportmassage hebben? Maak dan een afspraak!