natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Cupping massage

Wat is cupping massage?
Dat is een behandelwijze die afstamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling worden er kunststof cups of je lichaam geplaatst die met een pomp vacuüm worden getrokken. Na het plaatsen van de cups, ervaar je meestal een strak gevoel onder het gebied van de cup.

Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid en spieren bevorderd wordt, waardoor de afvalstoffen het lichaam verlaten.
Bij een cupping massage kun je ook de huid, weefsel en spieren omhoog trekken.
Na een cupping massage kan je huid tijdelijk rood, blauw of paars verkleuren. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, maar is zelden pijnlijk. Zodra de verkleuring is opgeklaard, kan je weer opnieuw ge-cupped worden.

Waar is cupping massage nog meer goed voor?
1.Bij blokkades in de energiedoorstroming. Met een cupping massage wordt de blokkade opgeheven, zodat de energie weer vrijkomt.
2.Bindweefselverklevingen worden losgemaakt.
3.Bij triggerpointbehandelingen kun je de cup gebruiken om het bindweefsel los te maken of de cup even op de triggerpoint te plaatsen.
4.Bij cellulitis. Bij een slechte doorbloeding ontstaan op verschillende plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven de afvalstoffen te lang zitten. Ze kunnen een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Door de cups over de huid te bewegen, trek je de verklevingen(cellulitis) van de huidlagen (bindweefsel) van elkaar.

De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wat weer als gevolg heeft dat de vetcellen (bobbeltjes) beter afgevoerd worden naar de lymfeklieren. Spieren krijgen meer zuurstof. Pijn wordt minder en de huid steviger en strakker. Het is aan te raden de behandeling een aantal keren te herhalen voor een beter resultaat.
5.Het werkt verlichtend voor mensen met griep, verkoudheid, hoesten, rug en spierpijn, slechte bloedsomloop, angst, rode jeukende aandoeningen (niet ontstoken), allergieën.

Wanneer kan ik geen cupping massage ondergaan?
1.Direct na het eten.
2.Na het nuttigen van alcohol.
3.Verbrande huid door de zon.
4.Bloedingen en wonden.
5.Extreme vermoeidheid, uitputting of burn-out
6.Nieuwe littekens