natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Dorn therapie

Algemene informatie
De Dorn therapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk en zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

De basis van de Dorn therapie
Dit is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. Het verschil kan op verschillende manieren ontstaan: een val, tillen, een misstap, maar vooral het zitten. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht: bekkenscheefstand!
Het leidt vaak tot veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten. Meestal krijg je dan te horen: “je been is tekort, doe er maar een zooltje onder”. Dit stabiliseert de bekken scheefstand alleen maar, wat later tot nog meer heup- en rugklachten kan leiden.

Het lange been moet korter gemaakt worden!
Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van bewegen van de spieren teruggezet. Met zelfhulp oefeningen kan de patiënt hierna zichzelf corrigeren, als het zich weer voordoet. De behandeling is ook heel goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar ze uit de wervelkolom naar de betreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan.

Hoe nu verder?
Na de Dorn behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden.
Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt.
Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).
Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is.
Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

bron: www.ideletteeijgelaar.nl