natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Rug-, schouder-, nekmassage

Een verkeerde werkhouding, een drukke kantoorbaan of het uitvoeren van zwaar lichamelijke arbeid…Dit kan soms leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen in je rug, schouder en/of nek. Dan is een rug-, schouder-, nekmassage een aanrader.

In Nederland heeft 20 tot 25% van de mensen weleens last van: Vastzittende nek- en schouderspieren met harde, gevoelige plekken; pijn tussen de schouderbladen; bewegingsbeperking in nek en schouders; spanningshoofdpijn; tintelingen of pijn in de armen.

Oorzaken
De klachten kunnen regelmatig terugkeren of lang duren. Dit komt meestal door overbelasting, meestal in combinatie met een ongunstige (werk)houding en spanning/stress.
Door de overbelasting kunnen er spierknopen ontstaan. Deze veroorzaken harde en pijnlijke plekken in de spieren en houden deze spieren gespannen. De spierknopen kunnen een uitstralende pijn veroorzaken naar andere plekken in het lichaam, bijvoorbeeld pijn in de armen of hoofd.

Oplossing: rug-, schouder, nekmassage
Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Met een rug-, schouder-, nekmassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen. Bij langdurige klachten is het soms nodig om de massage meerdere keren te herhalen om de klachten te laten verdwijnen. Door de massage zullen de spierknopen verdwijnen en de doorbloeding wordt verbeterd.

Wat wordt er gemasseerd?

Tijdens de rug-, schouder, nekmassage worden niet alleen de nek en schouders gemasseerd, maar ook de arm- en borstspieren.
Deze massage is ook heel fijn om even te ontspannen of om klachten juist te voorkomen.

De massage duurt ongeveer een uur.
Het is belangrijk na de massage veel water te drinken, om de losgekomen afvalstoffen goed te kunnen afvoeren.
Bij de volgende punten is een rug-, schouder-, nekmassage niet wenselijk:
Bloed verdunnende medicatie
Kanker
Ontstekingen
Koorts
Letsel