natasja.wals@nmw-sporttherapeut.nl   |   06-19190714
Follow us :-

Lage rugpijn

Lage rupijn
Heeft u pijn in de lage rug, dan kan een massage van de lage rug en billen een oplossing bieden.
Lage rugpijn heet ook wel spit of lumbago. U ervaart dan pijn in de onderrug. Vooral lang staan of zitten , maar ook bewegen, kan dan niet fijn zijn. Lage rug pijn komt vaak voor. Sommige mensen krijgen het maar één keer, maar bij anderen keert het regelmatig terug.

Waar komt het vandaan?
Waar de rugpijn vandaan komt, is vaak lastig aan te geven bij de meeste mensen. Het kan er in eens in schieten door overbelasting van de rug, een snelle beweging of soms door stress.  Het hoeft niet altijd sprake te zijn van ziekte of blijvende schade. Er een week mee blijven lopen geeft vaak nog meer klachten, omdat je houding dan verandert. Je gaat namelijk anders lopen om zo min mogelijk pijn te ervaren. En dan is het de vraag of je nog last hebt van de plotselinge beweging of van het scheef lopen en dus overbelasting van andere spieren. Een massage kan vaak al voor veel ontspanning in de lage rug zorgen. Bij de meeste mensen heeft de rugpijn te maken met spieren, banden en gewrichten in de rug en bil. Deze werken even niet zoals het zou moeten. Met een lage rugpijn massage kunnen de knopen in de spieren opgelost worden.

Massage voor lage rugpijn

Tijdens de lage rugpijn massage masseren we verschillende gebieden; o.a. de lage rug, de bil spieren, de bovenbenen aan voor- en achterzijde. Het meest komt de lage rugpijn voort uit knopen in de bilspieren. Er worden verschillende technieken tijdens de massage gebruikt om de spanning van de spieren te halen.

Na de behandeling kan het mogelijk zijn om thuis oefeningen te doen om de spieren soepel te houden en sterker te maken.

Ook toe aan een massage van de lage rug? Maak dan een afspraak.